Calisthenics med Lasse Tufte

Bli sterkere og ha det gøy med kul trening - både inne og ute! Funksjonelle og morsomme øvelser som like gjerne blir sett som på lek som trening. Interessen for styrketrening og egenvekttrening eller Calisthenics er økende og miljøet vokser enormt. Nå kommer boken, skrevet av eksperten på området, Lasse Tufte, som viser og forklarer de beste øvelsene i denne "Calisthenics-bibelen". Alle øvelsene er illustrert og delt inn i kategorier som oppvarming, legger, bakside lår, mage og trekkøvelser. Forfatteren inkluderer også sine egne treningsprogrammer.

 

Boken er perfekt både for nybegynnere som savner demonstrasjon av øvelsene og for viderekomne som er opptatt av å utvikle seg videre og lære mer.

Øvelsene kan utføres utendørs - gjerne i en av Tufteparkene som man finner rundt i hele landet - eller innendørs på egnet sted. Lasse Tufte er grunnleggeren av Tufteparken og Norwegian Street Workout Association. Han foreleser i calisthenics og street workout og er svært anerkjent både nasjonalt og internasjonalt for sin rolle i sportens utvikling, som arrangør, utøver, dommer, utvikler av parker, foreleser og rådgiver.

 

Følg ham på Instagram @lassetufte

Calisthenics med Lasse Tufte 2

Enda flere morsomme og effektive treningsøvelser med egenvekt fra Lasse Tufte! Bli sterkere og ha det gøy på treninga! 

Lasse Tufte, grunnleggeren av Tufteparken og Norwegian Street Workout Association, har samlet enda flere funksjonelle og morsomme øvelser i bok 2 av Calisthenics med Lasse Tufte. Interessen for styrketrening og egenvekttrening fortsetter å øke og miljøet vokser enormt. Eksperten på området, Lasse Tufte, viser og forklarer de beste øvelsene i del 2 av hans "calisthenics-bibel". Alle øvelsene er illustrert. Forfatteren inkluderer egne treningsprogrammer. 

Boken er perfekt både for nybegynnere som savner demonstrasjon av øvelsene og for viderekomne som er opptatt av å utvikle seg videre og lære mer. Øvelsene kan utføres utendørs - gjerne i en av Tufteparkene som man finner rundt i hele landet - eller innendørs på egnet sted. 

Lasse Tufte er svært anerkjent både nasjonalt og internasjonalt for sin rolle i sportens utvikling, som arrangør, utøver, dommer, utvikler av parker, foreleser og rådgiver. 

Hva er egenvekttrening?

Egenvekttrening er all den treningen man gjør der man kun benytter sin egen kroppsvekt som motstand i øvelsene.

 

De siste årene har denne treningsformen også i Norge blitt re-introdusert og re-popularisert under navnet Calisthenics eller Street Workout. Calisthenics er kun det greske ordet for egenvekttrening, der man omtaler isolerte øvelser med egen kroppsvekt som motstand. Disse øvelsene er alt fra de tradisjonelle velkjente armhevninger, sit-ups, spensthopp, knebøy og helt opp til de mer komplekse øvelsene som Human Flag, Muscle-Ups og en rekke andre øvelser som nå har blitt flaggskipøvelser som ofte brukes for å illustrere treningsformen da de er visuelt imponerende. Street Workout er et begrep som brukes når flere av disse øvelsene kombineres og settes sammen til rutiner – noe som også er en egen sport det konkurreres i. Dette minner ofte mer om turn.

 

Egenvekttrening er kort oppsummert alt fra lavterskel trening til ekstremsport så lenge det kun benyttes egen kroppsvekt som motstand.